lørdag 10. november 2007

Grandiosa Full Pakke - ikke til barna

Reklamen for Grandiosa Full Pakke ble en sikker slager. Spesielt reklamesangen ble veldig populær. I april i år ble ”Hits for Kids 17” sluppet ut, med pizzasangen som det første sporet på platen. Platen har solgt over 48.000 eksemplarer og det gleder pizzaprodusenten Stabburet.

Sangen ”Full Pakke” er skrevet av låtskriver Lars Kilevold, og ble gitt ut på singel i forbindelse med lanseringen av Grandiosa-versjonen med samme navn. Informasjonssjef Robert Rønning i Stabburet sier at låten selvfølgelig er gitt ut med deres samtykke, og at de gleder seg over at den gjør så bra.

Forbrukerombudet derimot er kritiske til pizzasangen.
- Når du får alle ungene til å synge Grandiosa-låten, er det sterk og virkningsfull merkevarebygging, sier fungerende forbrukerombud Frode Elton Haug til Dagens Næringsliv.

Grandiosa pizzaen figureres både på plata, som første sang og på cd-coveret, og i TV-reklamen. Det er her forbrukerombudet styrer sin begeistring. Årsaken til dette er at Grandiosa pizzaen kategoriseres som usunn mat. Generelt er ombudet kritiske til virkemidler som bidrar til at barn vil kjøpe usunn mat (ett godt eksempel er alle lekene som selges i de såkalte ”sunne” frokostblandingene).

Forbrukerombudet ønsker egne retningslinjer i markedsføringsloven når det gjelder reklame for usunn mat rettet mot barn, og får støtte av organisasjonen Barnevakten.

Daglig leder Øystein Samnøen i Barnevakten mener dette er produktplassering i en underholdningsinnpakning, og vil ha en innskjerping av markedsføringsloven.

I Storbritannia ble det ved årsskiftet innført forbud mot tv-reklame for godteri, pizza og annen junkfood.

Et tilsvarende forbud kan bli innført her til lands, når markedsføringsloven skal behandles på nytt nå i høst av Barne- og likestillingsdepartementet.

Kilder:
http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.3108001
http://www.kampanje.com/reklame/article146325.ece

Ingen kommentarer: