onsdag 17. oktober 2007

Side127 til side 176

I dag begynte jeg å lese på del 2. Her fikk jeg også først møte Torunn (som jeg nå vet er dattera til Tor) og "bli kjent" med henne. Hun bor alene og er veldig interessert i hunder. Hun driver med dresurkurs og dersom det er problem med en hund som er stengt inne, bundet fast til en stolpe eller forlatt av eigeren er det hun de ringer til. Når hun får telefonen fra Margido om at farmoren ligger på sykehuset innlagt for slag er hun veldig usikker på om hun skal reise eller ikke. Farmoren vet nok knapt at hun er født. Torunn har aldri møtt famoren sin før. Og faren Tor har hun bare møtt en gang.

Tilslutt bestemmer hun seg for å reise, og oppholdet blir annerledes en forventet. Etter en stund trivs hun i fjøset med den stamme lukta og alle grisene. Grisungene er de søteste "dyrebabyene" som finst. Finere enn små pusekatter og valper. Allikevel planlegger hun å reise hjem på torsdagen, to dager etter ankomst. Men når hun ringer for å bestille fly er det ikke plass på flyet og hun må vente til tidligest fredags ettermiddag.

Jeg får også møte Erlend igjen. Den yngste broren som bor i København sammen med Krumme. Han er også i tvil om han skal ta turen til nord for å se moren sin en, antageligvis, siste gang. I hans hode hadde alle dødd for 20 år siden. Han vurdere å bare si at han reiser, men å egentlig ikke gjøre det...

Ingen kommentarer: