onsdag 3. oktober 2007

Side 44 til side 75

I dag har jeg lest kapittel 2 i boken. Dette kapittelet handlet om Erlend. Den mellomste broren. Det viser seg at han er homofil og lever sammen med Carl Thomsen, med kallenavnet Krumme, i byen København. Om tre måneder fyller Erlend 40 år. Dette ser han på med skeptiske øyne, 40, tenk, 40 år! Han finner ut at det er nå det er på tide å lyge om alderen, men viss han gjør det går han jo glipp av det store selskapet han allerede har begynt å planlegge. Erlend og Krumme holder i disse tider på å forberede et juleselskap med 16 inviterte. Erlend har ansvar for detaljene og det liker han. Han jobber tross alt som vindusdekoratør.

Det siste jeg får vite før dette kapittelet tog slutt lignet på det som Margido opplevde. En telefon som omhandlet moren. Det er Krumme som har tatt telefonen og gir den videre til Erlend. Han visste ikke en gang at Erlend hadde en bror…

1 kommentar:

Leif Harboe sa...

En liten digresjon i forhold til bøker som handler om homofili. For 30-40 år siden var homofili et tabuemne, noe man ikke skrev om. Idag er det nesten omvendt, påfallende mange forfattere har med homofile personer. Det er rart hvordan pendelen kan svinge.