torsdag 31. januar 2008

"American Gangster"

Her er en sammenligning mellom to filmanmeldelser av filmen "American Gangster" som jeg nettopp så på kino. Den ene er tatt fra VG, mens den andre fra NRK.

VG sin anmeldese er mye kortere enn NRK sin. Den fortelle kort og konkret om filmens innhold og handling. Deretter konkluderer de med en dom. Dommen er særdeles positiv og har sitat som:
"Denne filmen har alt!" og "Kort sagt: Kan man spør om noe mer? Neppe!". Alt i alt var VG sin anmeldelse veldig positiv, ga filmen terningkast 6 og fikk deg til å ha lyst til å se den.


NRK derimot hadde en lenger og mer skeptisk anmeldelse. Den første linjen vi leser er: "Et spennende, vellaget og velspilt gangsterepos som sier mye om amerikanske verdier. Men noen ny "Gudfaren" er det ikke." Tross at de ga filmen hele fem stjener, snakker de mye om hvor amerikansk og klassisk filmen er: "I American Gangster, som så ofte i Hollywood-filmen, forføres vi til å heie på skurken", "I American Gangster, som så ofte i Hollywood-filmen, forføres vi til å heie på skurken" og "Moralen er tvilsom, men dette er den typen film amerikanerne virkelig kan lage". Anmeldelsen i seg selv er ikke like postiv som VG sin og du får ikke lyst til å se filmen på samme måte som når du leser VG sin anmeldelse. De fokuserer veldig på at Amerikan Gangster er en film som prøver å være like suksessfull som "Gudfaren" og "Scarface", men som ikke strekker til. Allikevel har de positive kommentarer i ny og ne, som: "American Gangster er flott, solid kinounderholdning av det blodpumpende slaget."

Min konklusjon er at VG sin anmelder likte filmen veldig godt, mens NRK er litt mer skeptiske.

Ingen kommentarer: